Interim teamleiders

Interim teamleiders

dé oplossing bij (plotselinge) uitval of piekperiodes

Vinden er in jouw customer service veranderingen plaats of valt jouw teamleider of manager plotseling uit? Dan is een ervaren interim teamleider van SkyWalker de oplossing.

Een interim teamleider kun je inschakelen om voor een bepaalde periode de medewerkers van jouw customer service te helpen om zich aan te passen aan veranderingen. Een nieuwe vaste teamleider kan het op een afgesproken tijdstip dan overnemen. Maar een interim teamleider met ervaring in het klantenservice vakgebied kan ook snel inspringen als jouw huidige teamleider onverhoopt uitvalt wegens een andere baan elders, door ziekte of zwangerschap.

Interim teamleider is zo gevonden via SkyWalker

Onze interim teamleiders weten niet beter dan dat ze snel moeten schakelen en zich snel moeten aanpassen binnen een nieuwe opdracht. Het zijn ervaren, bekwame en deskundige managers die het gat opvullen dat de vertrekkende manager of teamleider heeft achtergelaten.

Samen met jou kijken wij naar de vacature en denken we mee over de beste oplossing. Soms kan dit ook detachering zijn. Wij kennen het vakgebied customer service als geen ander en weten precies welke oplossing het beste past bij jouw organisatie.

In een exclusieve opdracht kun je rekenen op de hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs, waarbij onze volledige aandacht vanzelfsprekend is.

Waarom een interim teamleider via SkyWalker?

Ben je op zoek naar een interim teamleider, dan ben je bij SkyWalker absoluut aan het juiste adres. Wij beschikken over een uitgebreide database met ruim 7.500 ervaren customer professionals én een netwerk met ruim 150 zelfstandige professionals. Op die manier vinden wij altijd de juiste match tussen jouw organisatie en één van onze interim teamleiders.
Wij zijn uniek omdat we nét dat stapje verder gaan om een passende professional te vinden. Behalve naar de ruime kennis en ervaring, kijken wij ook of de teamleider goed past in de cultuur en het team van jouw organisatie en bijbehorende customer service. SkyWalker biedt:

 • Vakinhoudelijke kennis
 • Meer dan 15 jaar ervaring in de customer service
 • Een uitgebreid netwerk en database met meer dan 7.500 professionals
 • Een unieke combinatie van specifieke wervingskanalen
 • Snelle en efficiënte bemiddeling

Huur een interim teamleider in bij SkyWalker

Interim teamleider: wat houdt het in?

Interim Management is het snel ter beschikking stellen van leidinggevenden om verandering of transitie te managen of verzuim op te vangen. Eenvoudiger gezegd: een interim teamleider is een zeer ervaren en gespecialiseerde middle manager die je voor korte tijd kunt inzetten om een specifiek bedrijfsprobleem op te lossen of het gat op te vullen bij onverwacht vertrek of tijdelijke uitval van je huidige teamleider.

Een interim teamleider vult de ruimte die ontstaat binnen het middenkader van je customer service. Deze ruimte kan verschillende oorzaken hebben zoals:

 • Zwangerschapsverlof van een vaste teamleider
 • Een openstaande vacature die niet op korte termijn vervuld wordt
 • Langdurig verzuim van een vaste teamleider
 • Plotselinge uitval van een vaste teamleider
 • Een productlancering of piekperiode waar meer mankracht voor nodig is
 • Veranderingen doorvoeren totdat er weer een vaste teamleider aanwezig is

Interim teamleiders inzetten in je organisatie

Elke keer dat een organisatie een sterke groei realiseert dankzij de begeleiding van een interim teamleider, bewijst dat interimmers een krachtige oplossing zijn voor organisaties die tijdelijk of projectmatig leiderschap nodig hebben. Een aantal voorbeelden waarom een interim teamleider van grote waarde kan zijn voor je organisatie:

 • Voor een frisse, scherpe blik op de klantenservice
 • Als extra aansturing tijdens de beoordelingsgesprekken, om vaste teamleiders te ontlasten.
 • Geleidelijke overdracht na terugkeer van een uitgevallen vaste teamleider op de afdeling.
 • Voor de aansturing van een tijdelijk project.

Vind een ervaren interim teamleider voor jouw organisatie

Voordelen van het inhuren van een interim teamleider

Een interim teamleider voor jouw customer service is dus van grote waarde. Ook op het gebied van competenties en ervaring levert hij of zij je organisatie ook veel op:

Je huurt tijdelijke expertise in

Om de concurrentie voor te blijven, moeten organisaties continu innoveren. Er is nauwelijks tijd om een nieuwe technologie of strategie te implementeren voordat de volgende zich alweer aandient.

Interim teamleiders en managers zijn vaak gespecialiseerd in een specifiek vakgebied. Draait er bijvoorbeeld een bepaald project op jouw customer service, dan brengt een interim teamleider een schat aan kennis en ervaring mee uit eerdere projecten. Terwijl de teamleider de nieuwe technologie of het nieuwe project implementeert, heb jij wat tijd om een vaste teamleider of specialist te werven die er later mee aan de slag kan.

Je kunt langdurige afwezigheid opvangen

Het nemen van vrije tijd in de vorm van een sabbatical komt steeds vaker voor. Ook op managementniveau. Bovendien kunnen medewerkers in hogere managementfuncties voor lange tijd afwezig zijn door ziekte of zwangerschap. Echter kan het management en de uitvoering van de visie en strategie van de organisatie niet on hold worden gezet.

Het voordeel van interim managers of teamleiders is dat ze vaak een hele carrière hebben opgebouwd voordat ze besluiten als tijdelijke professional te gaan werken. Dankzij hun ruime ervaring kunnen ze meteen aan de slag voor jouw customer service.

De hoge werkdruk wordt aangepakt

Elke organisatie maakt periodes door waarin de werkdruk hoger ligt. Denk aan wijzigingen in wet- en regelgeving of de eindejaarsafsluiting. Op zulke momenten is het fijn om een expert in te kunnen huren die helpt de klus te klaren, zonder dat er een inwerkperiode nodig is. Interim teamleiders bieden deze expertise. Ze zijn effectief en resultaatgericht. Bovendien is het in hun belang om het project op tijd af te ronden.

Je ziet potentiële kandidaten in actie

Het inhuren van een interim om de functie van teamleider te vervullen of een project te leiden, is een goede manier om de organisatie op korte termijn te ondersteunen zonder het personeelsbestand te hoeven vergroten. Het is een efficiënte en flexibele oplossing. Bovendien kun je zien hoe de teamleider functioneert, zonder dat je ergens aan vast zit. Ben je tevreden, dan bestaat altijd de mogelijkheid de teamleider voor langere tijd in te huren of op de loonlijst te zetten.

Een openstaande functie wordt snel vervuld

Een veel voorkomende uitdaging als je een teamleider nodig hebt, is de snelheid die nodig is om de functie te vervullen. Doordat alle interim professionals bij SkyWalker over ruime kennis en ervaring in de klantenservicebranche beschikken, kan een interim teamleider snel bij je aan de slag, zonder dat er een lange inwerkperiode nodig is.

Huur een interim teamleider in bij SkyWalker

Een interim teamleider of manager is dus een zeer bekwame en ervaren kandidaat, die een achtergrond in customer service heeft en besloten heeft zijn of haar kennis te delen en in te brengen bij verschillende organisaties. Zij helpen om jouw probleem – wat het ook is – op te lossen en het voor elkaar te krijgen.

Ben jij snel op zoek naar een teamleider die onverwachte of tijdelijke uitval kan opvangen of een transitie kan doorvoeren op jouw customer service? En ben je geïnteresseerd in hoe wij te werk gaan en hoe wij snel een ervaren en kundige interim teamleider voor jouw organisatie kunnen regelen? Neem dan snel contact op met SkyWalker.

Neem contact met ons op