Tijdelijke teamleider

Wanneer kies je voor een tijdelijke teamleider?

In customer service is het nooit saai. Ken jij binnen je organisatie piekperiodes als het gaat om klantcontact? Dan heb je soms behoefte aan extra mankracht. Meer mensen op de werkvloer betekent ook meer aansturing. In zo’n geval kun je kiezen voor een tijdelijke teamleider.

Wat is het verschil tussen een tijdelijke en vaste teamleider?

Een vaste teamleider neem je in dienst voor lange tijd, omdat je een continu aanbod aan werkzaamheden voor hem hebt. Als een situatie daarom vraagt kun je ook kiezen voor een teamleider die voor een bepaalde periode de customer service komt versterken. Vaak zijn dit interim-teamleiders, die dankzij ruime ervaring snel en efficiënt in een nieuwe organisatie kunnen starten. Hierdoor kun je ze inzetten in verschillende soorten callcenters, van telemarketing tot e-commerce, van zorg tot overheid en alles daartussenin.

Situaties waarin je een tijdelijke teamleider inzet

Ga je voor stabiliteit en een langdurige samenwerking, dan kies je dus niet voor een tijdelijke teamleider. Er zijn veel situaties waarin je juist wél voor een tijdelijke teamleider. 

Je kunt een tijdelijke teamleider inzetten in verschillende situaties. Enkele voorbeelden:

  • Ter vervanging van ziekte of zwangerschapsverlof
  • In piekperiodes, zoals rond de feestdagen
  • Tijdens de opstart van een nieuwe afdeling
  • Tijdens grote projecten of lanceringen

De voordelen van tijdelijke teamleiders

Een tijdelijke teamleider is er vaak op ingesteld dat hij in korte tijd zo veel mogelijk waarde aan een organisatie moet bieden. Daarnaast brengt een tijdelijke teamleider nog meer voordelen met zich mee:

  • Veel ervaring door werken op verschillende customer service
  • Een frisse blik op jouw organisatie
  • In staat zich snel aan te passen
  • Flexibiliteit voor de organisatie (geen langdurige contracten)

Waar vind je goede tijdelijke teamleiders?

Als je een tijdelijke teamleider voor een specifieke periode wilt inzetten wil je er het maximale uithalen. Zoals we al noemden bij de voordelen, wil je iemand die snel aan de slag kan en veel waarde biedt. De grote vraag is: waar vind je deze sterke krachten?

Slim op zoek naar een nieuwe teamleider

Ons advies: werk samen met een professioneel recruitmentbureau of interim management bureau voor de zoektocht naar een goede teamleider. De recruiters kennen de customer service markt op hun duimpje en weten de allerbeste tijdelijke teamleiders voor jouw organisatie te vinden. Op die manier bespaar je jezelf een uitgebreide zoektocht en weet je zeker dat je de beste kandidaten kunt spreken. Een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt dus!