Teamleider callcenter

Teamleider callcenter

Altijd geschikte en ervaren professionals bij SkyWalker

Een teamleider callcenter is onmisbaar. Zonder een teamleider ontstaat er chaos. Bovendien zorgt de callcenter teamleider ervoor dat de werksfeer goed blijft, de targets behaald worden en worden er relevante inzichten voor de organisatie verzameld.

Een callcenter zonder teamleider verhoogt ook de werkdruk van HR. HR krijgt een dagtaak aan alle vragen en er is geen toezicht op hoe de medewerkers van het callcenter functioneren. Daarom helpt SkyWalker je met het vinden van een geschikte teamleider callcenter.

De callcenter teamleider heeft een sleutelpositie binnen de callcenter organisatie. Hij of zij bevordert het succes van het team door regelmatig feedback te geven, ambitieuze doelen te stellen en eventuele conflicten op te lossen. De belangrijkste verantwoordelijkheden liggen op het gebied van management, coaching en leiderschap.

Als specialist in recruitment, executive, detachering en interim management voor customer service, weten wij als geen ander hoe jij snel en effectief een teamleider contact center vindt die beschikt over de juiste vaardigheden en competenties.

Teamleider callcenter snel gevonden bij SkyWalker

Zoek jij (snel) een teamleider voor het callcenter of contact center van jouw organisatie, maar beschik je niet over het netwerk, de tijd en middelen om een geschikte kandidaat te werven?

Dan helpt SkyWalker je uit de brand. De callcenter teamleiders uit onze database van meer dan 7.500 customer service professionals, beschikken over alle benodigde vaardigheden en verantwoordelijkheden. Kies voor een exclusieve opdracht bij SkyWalker en je krijgt onze volle aandacht, een frisse en kritische blik op je zoekvraag en de beste kandidaten voor jouw vacature voor een teamleider callcenter.

Wij bieden al sinds 2007 professionals in het customer service vakgebied. Denk hierbij aan interim management, executive search, recruitment en detachering. We komen zelf uit het vakgebied en beschikken hierdoor over een ruime kennis en ervaring.

Bij ons ben je ervan verzekerd dat je snel een geschikte teamleider callcenter vindt. Neem hiervoor snel contact met ons op.

Neem contact met ons op

Wat doet een teamleider binnen een contact- en callcenter?

Een teamleider callcenter haalt het maximale uit het klantenserviceteam. De meeste callcenters en contact centers zijn onderverdeeld in teams met specifieke taken. Het is de verantwoordelijkheid van de callcenter teamleider om toezicht te houden op alles wat er op de werkvloer gebeurt en om de medewerkers te ondersteunen bij het bereiken van individuele en gezamenlijke doelen.

De baan van een teamleader callcenter is behoorlijk uitdagend. De contactcentermedewerkers rekenen namelijk op de teamleider, waardoor het algehele succes van het callcenter afhangt van de competentie van de teamleider callcenter.

Callcenter teamleiders zijn gemotiveerde, leiderschapsgerichte, zelfverzekerde professionals met communicatieve en sociale vaardigheden en een verantwoordelijke werkhouding. Doordat zij de callcentermedewerkers op de juiste manier motiveren en stimuleren, zijn deze medewerkers meer geneigd hun best te doen en hun doelen te behalen. En dit leidt tot een (nog) betere klantvriendelijkheid, waardoor ook de omzet van een organisatie verhoogd kan worden.

Teamleider callcenter: de taken en verantwoordelijkheden

Een teamleader callcenter of teamleider contact center is verantwoordelijk voor een compleet klantenserviceteam, een project of zelfs een portfolio dat meerdere projecten of accounts omvat. Per organisatie verschilt het wat de hoofdtaken van een callcenter teamleider zijn. Over het algemeen zijn het een aantal van de volgende taken:

 • De organisatie van werkprocessen
 • Zorgen dat de opgestelde doelen worden behaald
 • Communiceren naar zowel de callcentermedewerkers als andere leidinggevenden binnen de organisatie
 • Het delegeren van taken
 • Eventuele problemen die ontstaan tussen klant en medewerker oplossen
 • Projectvoortgangsbeheer
 • Voortgang rapporteren aan belanghebbenden
 • Het trainen van teamleden om hun vaardigheden te verbeteren
 • Motiveren van medewerkers om hun doelen te bereiken
 • De sterke punten van teamleden bevorderen en verbeterpunten aangeven

Benodigde vaardigheden voor een callcenter teamleider

Een competente teamleider callcenter is in staat om het klantenserviceteam op de juiste manier te leiden met empathisch vermogen en oog voor detail. Ook zorgt een teamleader contact center dat de medewerkers hem of haar vertrouwen en gemotiveerd worden om hun werk nog beter uit te voeren. Bij het selecteren van een teamleider callcenter letten wij op de volgende vaardigheden:

Doelen in het oog kunnen houden

Waarom is het werk van een teamleider callcenter belangrijk? In de praktijk is er vaak geen directe koppeling tussen de organisatiedoelen en de dagelijkse werkprocessen die hiervoor nodig zijn. Als de medewerkers weten aan welke doelen zij met hun werk concreet bijdragen, worden ze gemotiveerd beter te presteren.

Een competente callcenter teamleider geeft duidelijk aan waarom het werk van de callcentermedewerkers zo relevant is en direct bijdraagt aan het succes van de organisatie. Met deze informatie kunnen de medewerkers hun werk effectiever prioriteren en de belangrijkste taken op tijd voltooien.

Communicatieve vaardigheden

Alle leidinggevenden in welke branche dan ook hebben één ding gemeen: ze hebben uitstekende communicatieve vaardigheden nodig. Hetzelfde geldt voor teamleiders. Dit omvat het spreken met de callcentermedewerkers over het werk en het informeren van de juiste mensen over de voortgang van het project. Hierbij wordt logischerwijs zowel verbale als non-verbale communicatie bedoeld. Een aanzienlijk deel van de communicatie vindt namelijk plaats via lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.

Organisatorisch vermogen

Een teamleider callcenter is in veel gevallen ook een projectmanager. Maar ook als hij of zij geen projectmanager is, is de teamleider verantwoordelijk voor het werk van het callcenterteam dat leidt tot het behalen van de gestelde doelen. En om deze doelen te kunnen bereiken, is een goede organisatie essentieel.

Kunnen delegeren

De beste teamleaders contact center weten dat ze niet alles zelf kunnen regelen. Voor coaching en mentoring is het namelijk van groot belang dat je taken kunt delegeren. Dit zorgt er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar het geeft de callcentermedewerkers ook de kans om kennis te maken met nieuwe verantwoordelijkheden en hun eigen talenten te ontdekken.

Onze callcenter teamleiders zoeken eerst de sterke en verbeterpunten van de medewerkers en zijn geïnteresseerd in “de mens zelf”. Op die manier weten de ervaren teamleiders wie zij welke taak kunnen toevertrouwen en wie welke nieuwe vaardigheden wil ontwikkelen.

Probleemoplossend vermogen

Geen enkel callcenter of contact center kent geen problemen. Daarom zijn onze callcenter teamleiders uitstekende probleemoplossers die flexibel denken en snel nieuwe oplossingen aandragen. Dit doen ze door na te denken over:

 • Hoe het team het werk moet gaan aanpakken
 • Wat het belangrijkste doel op het moment is
 • Waar de teamleden zich op moeten focussen
 • Welke gevolgen bepaalde beslissingen voor het team hebben
 • Hoe processen het beste verder geoptimaliseerd kunnen worden

Weten hoe je teambuilding effectief inzet

Een teamleider contact center is niet alleen een organisatorisch genie van het callcenterteam, maar is ook verantwoordelijk voor het motiveren, faciliteren, enthousiasmeren en stimuleren van de medewerkers. Onze professionals weten als geen ander dat zij teambuildingactiviteiten moeten organiseren zodat iedereen zich onderdeel van het callcenterteam voelt. Hiervoor maken zij tijd voor verschillende initiatieven om het teamgevoel te bevorderen. Als de teambuilding wordt verbeterd, gaan de callcentermedewerkers met meer plezier naar hun werk en zullen zij ook nog productiever en klantvriendelijker hun werk uitvoeren.

Teamleader callcenter salaris

Het salaris voor een teamleader callcenter verschilt per organisatie. Het salaris is namelijk afhankelijk van diverse factoren zoals:

 • De grootte van het callcenterteam dat aangestuurd moet worden. Er zit een groot verschil in salaris tussen leidinggeven aan een team van 10 of juist 35 medewerkers.
 • De hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden van de teamleider. Hoe meer taken, hoe hoger het salaris.
 • Opleidingsniveau. Hoe hoger opgeleid, hoe hoger het salaris.
 • (Relevante) werkervaring. Voor een professional met bakken ervaring ligt het salaris een stuk hoger.
 • Regio. De salarissen in de Randstad liggen hoger dan in de provincie.
 • Inhouse of facilitair. De salarissen in een inhouse callcenter liggen meestal 10% tot 15% hoger dan in een facilitair contactcenter.

In ons whitepaper “Hoe vind je de beste teamleider voor je klantenservice?” lees je meer over het salaris van een teamleider callcenter en wat er nog meer komt kijken bij de taken en verantwoordelijkheden.

Download het gratis whitepaper “Hoe vind je de beste teamleider voor je klantenservice?”

De beste callcenter teamleiders vind je bij SkyWalker

Wil je SkyWalker inschakelen om een professionele teamleider callcenter te werven, dan ben je zeker niet de eerste. Kijk maar eens bij onze referenties:

 • “Het is knap hoe ze tot een profielschets komen van de perfecte kandidaat en vervolgens de juiste professionals introduceren.” (CARMEN Automotive BDC)
 • “Bekwame en pro-actieve recruitingpartner met hoge mate van vak- en marktkennis.” (Office Depot)
 • “Verrassend snel interessante kandidaten, professioneel advies & partnership.” (Tele2)

Doordat wij over onze eigen, unieke wervingsmethode beschikken, selecteren wij altijd de juiste kandidaat voor jouw vacature voor een callcenter teamleider. We onderhouden nauw contact met werkgevers en kandidaten totdat we de juiste match hebben gemaakt. Neem snel contact voor ons op voor een exclusieve opdracht, waarbij je gebruikmaakt van onze volledige aandacht en expertise.

Neem contact op met SkyWalker