Werving en selectie

Werving en selectie

Zo werf je de juiste teamleiders

Om de juiste teamleiders in huis te halen, is het belangrijk dat je nauw betrokken bent bij de werving en selectie. Lukt dat niet door te weinig capaciteit of een volle agenda? Dan kun je hulp inschakelen van een recruitmentspecialist. We geven je graag handige tips waarmee je de beste teamleiders werft.

Teamleiders werven doe je zo!

Het werving- en selectieproces kost veel tijd en niet iedere manager in een callcenter heeft die tijd. Het helpt al enorm als je doelgericht aan de slag kunt gaan. Op die manier kun je efficiënt teamleiders werven. Wij zijn SkyWalker, sinds 2007 specialist in werving en selectie voor customer service. We delen graag onze tips met je!

TIP 1

Bepaal je doel

Laten we direct goed beginnen: waarom heb je een nieuwe teamleider nodig? Is je customer service flink uitgebreid? Gaat een andere teamleider ergens anders werken of heb je een tijdelijke vacature?

Een concreet doel maakt je zoektocht een stuk makkelijker.

TIP 2

Stel een duidelijk functieprofiel op

Misschien een inkoppertje, maar hier gaat het toch vaak mis. Zorg voor een duidelijk functieprofiel, waaruit blijkt dat je toekomstige teamleider en jij dezelfde taal spreken. Hoe concreter, hoe beter. Als jij specifiek benoemt welke competenties, kwaliteiten en ervaring je belangrijk vindt, is de kans op een match veel groter.

Download het gratis whitepaper ‘Hoe vind je de beste teamleider voor je klantenservice?’

TIP 3

Zorg voor een efficiënt recruitment proces

Je hebt duidelijk op papier staan wie je zoekt. Dit levert je ongetwijfeld geïnteresseerde en goede kandidaten op, dus het selectieproces kan beginnen. Ook in deze fase is duidelijkheid belangrijk. Communiceer tijdens het wat je van de kandidaat verwacht. In grote lijnen verloopt het proces als volgt:

  • Screenen cv en motivatiebrief
  • Referenties checken
  • Het aantal gesprekken
  • Eventueel assessment, meelopen op de afdeling
  • Arbeidsvoorwaardengesprek

TIP 4

Schakel hulp in van een professioneel werving- en selectiebureau

Kom je er zelf niet uit, omdat je te weinig tijd hebt of niet de juiste recruitmentprofessional in huis hebt? Schakel dan de hulp van SkyWalker in. Wij hebben ruime ervaring in customer service en kennen het vakgebied op ons duimpje.

Met een netwerk van ruim 7500 customer service professionals vinden we altijd de beste kandidaat voor jouw vacature. Bijkomend voordeel is dat er binnen je organisatie meer tijd overblijft voor de dagelijkse werkzaamheden. In een exclusieve opdracht kun je rekenen op onze volledige aandacht, expertise en betrokkenheid, voor een scherp tarief.

Vind de juiste teamleider voor jouw klantenserviceafdeling

Dankzij deze tips heb je binnen korte tijd de juiste teamleider op de goede plek zitten. Of het nou om interim of vast gaat: met deze tips haal jij de beste teamleider zo in huis!