KCC

Leiderschap voor teamleiders in het KCC

Thuiswerken is sinds de coronacrisis steeds normaler geworden. De kans is groot dat thuiswerken binnen veel KCC blijvend is. Dat vraagt om een aanpassing in het leiderschap van de teamleiders. We geven graag een aantal tips om ook met thuiswerken te zorgen voor een goede werksfeer, optimale resultaten en een hoge medewerkerstevredenheid.

Obstakels door thuiswerkende KCC medewerkers

Leiderschap tijdens de coronacrisis werkt daarom net iets anders dan hiervoor. Het creëren en aansturen van een team dat samenwerkt aan de toekomst van de organisatie vergt meer creativiteit en vaak een andere aanpak. Hoor je de volgende klachten van je thuiswerkende werknemers?
  • Gemis van collega’s
  • Concentratieproblemen
  • Moeite hebben motivatie en structuur te vinden
  • Communicatieproblemen

Deze obstakels overwin je met goede teamleiders! Empathische en doortastende teamleiders maken namelijk het verschil. Zij motiveren jouw medewerkers op afstand en leiden het werk in goede banen. Teamleiders zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste balans tussen het behalen van doelen en het inspireren en het motiveren van medewerkers. Het zijn echte alleskunners. Heb je eenmaal goede teamleiders in dienst, dan weet je wat je al die tijd hebt gemist!

Tips voor teamleiders en thuiswerken in het KCC

Door het thuiswerken staan teamleiders voor nieuwe uitdagingen bij het aansturen van hun team. We geven graag tips voor thuiswerken in het KCC.

Tip 1

Maak extra tijd vrij voor het team

Je loopt niet zo makkelijk even bij je team langs als iedereen thuiswerkt. Maak tijd vrij voor online contact. Denk aan dagstarts en (video)koffiemomentjes. Denk ook aan leuke activiteiten zoals pubquizzen en vrijdagmiddagborrels. Hiermee zorg je dat je medewerkers verbonden blijven met elkaar.

Tip 2

Vraag hoe het écht met ze gaat

Bel, zoom of Skype minstens een keer per week. Praat tijdens dat gesprek niet over het werk, maar vraag je medewerker: ‘Hoe gaat het met jou?’. Zo voelt je medewerker zich betrokken, gezien en vrijer om over emoties te praten.

Tip 3

Organiseer trainingen

Wie denkt dat trainingen geven niet mogelijk als het team thuiswerkt, heeft het mis. Er is heel veel mogelijk, van webinars tot trainingen op kantoor in hele kleine groepjes. Je medewerkers zullen het waarderen als er trainingen worden georganiseerd waar ze aan mee mogen doen. Het investeren in een training voor je medewerkers geeft ze een gevoel van vertrouwen en waardering.

Tip 4

Zorg dat je teamleiders hun werk kunnen doen

Zorg voor een goed werkende laptop, headset en telefoon. Denk ook aan een tweede scherm of een iPad voor videomeetings.

Tip 5

Plan meer coaching momenten in

Er is gebleken dat thuiswerken een positieve invloed op het ziekteverzuim heeft. Hierdoor zou er in principe meer tijd vrij moeten komen voor coaching momenten, waarin je teamleider meeluistert en met de medewerkers praat.

Tip 6

Stel concrete doelen

Concrete doelen helpen om successen te behalen. Maak de doelen niet te groot en evalueer wekelijks. Sta stil bij ieder succes en vier ze!

Op zoek naar teamleiders voor jouw KCC?

Heb je in jouw organisatie behoefte aan (nieuwe) teamleiders? Bijvoorbeeld omdat de taken te veel worden, of omdat jouw huidige teamleiders voor lange tijd niet kunnen werken of weggaan? Het kan lastig zijn om goede (interim)kandidaten te vinden. Kies dan voor een recruitmentbureau dat gespecialiseerd is in het matchen van teamleiders met bedrijven. Een bureau met een netwerk van meer dan 150 professionals. Daar is je zoekvraag in goede handen en krijg je op korte termijn de beste kandidaten voor jouw vacature.