Detachering

Teamleiders detacheren: een goed idee!

Heb je op korte termijn een tijdelijke teamleider nodig of zoek je een teamleider die je niet op je eigen payroll wilt of kunt zetten? Dan is detachering een goede oplossing. We vertellen je graag hoe het werkt en wat het precies inhoudt.

Wat is detachering?

Als je kiest voor detachering staat de teamleider op de payroll bij het detacheringsbureau. Alle personeels- en HR zaken worden door het bureau afgehandeld en de teamleider is daar in dienst.

Wat zijn de voordelen van detachering?

Detachering is ideaal als je snel goed personeel nodig hebt. Een professioneel detacheringsbureau heeft altijd flexibele, gedreven en vakkundige teamleiders in hun bestand, voor alle soorten customer service van webshop tot telemarketing en alles daartussenin.

Een groot voordeel: deze customer service professionals zijn vaak op korte termijn beschikbaar. We zetten graag nog meer voordelen van detachering voor je op een rij:

  • Snel de juiste teamleider op jouw customer service afdeling;
  • Ervaren en flexibele teamleiders;
  • Geen administratieve rompslomp;
  • De teamleider blijft in dienst van het detacheringsbureau;

In welke gevallen kies je voor detachering?

Het kan in verschillende situaties handig zijn om teamleiders te detacheren. De customer service wereld is dynamisch en kent pieken en dalen in bezetting en workload. Dan is het handig als je daar op flexibele wijze op kunt inspelen. Situaties waarin je kies voor detachering zijn bijvoorbeeld:

  • Vervanging van ziekte of zwangerschap;
  • Grote projecten;
  • Speciale opdrachten die specifieke kennis of ervaring vragen;
  • Vacatures die op korte termijn ingevuld moeten worden;

Detacheren pak het slim aan!

Je weet nu wanneer en waarom het handig kan zijn om teamleiders te detacheren. Met die kennis in je achterhoofd komt er waarschijnlijk een nieuwe vraag op: waar vind je de beste teamleiders voor jouw customer service? Wij adviseren altijd om samen te werken met een detacheringsbureau dat is gespecialiseerd in de contact center branche. De recruiters die daar werken kennen de markt als geen ander en weten precies welke teamleider het beste past bij jouw vraag!

Kiezen voor een goed bureau scheelt je een hoop tijd ten opzichte van een eigen zoektocht. Interim teamleiders rollen vaak van de ene opdracht in de andere en als ze niet weten dat je een vacature hebt loop je ze mis. Dan kun je er maar beter een professioneel bureau voor inschakelen dat ze op tijd influistert dat er een mooie nieuwe opdracht op ze wacht!